Bewaarde instellingensets gebruiken

Verschillende dialoogvensters in Vectorworks bieden de mogelijkheid om de huidige instellingen te bewaren zodat je ze later eenvoudig opnieuw kunt oproepen.

Om bewaarde sets te gebruiken:

Open de Instellingen van een gereedschap via de Methodebalk, of de Instellingen van een specifiek object via het Infopalet.

In het bovenste gedeelte van het dialoogvenster vind je opties voor bewaarde sets.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Instellingen

Hier zie je de naam van de huidige bewaarde set; om een andere bewaarde set te gebruiken, selecteer je deze uit de keuzelijst.

Sets waarvan de naam tussen rechte haken staat, zijn standaardsets van Vectorworks of een set die nog niet werd bewaard. Zo verwijst <Actieve instellingen> of <Instellingen op maat> naar de huidige parameterwaarden in het dialoogvenster, die niet als een set bewaard zijn. <COBie Standaarden> is een voorbeeld van een standaardset ter beschikking gesteld door Vectorworks.

Open

Indien beschikbaar, wordt er een dialoogvenster geopend om te zoeken naar bewaarde sets op de lokale schijf of een netwerklocatie, en deze vervolgens te laden.

Bewaar

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Bewaarde sets’ te openen en de huidige instellingen te bewaren. De bewaarde set wordt toegoevoegd aan de lijst Sets.

Beheer

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Sets’ te openen waarin je bewaarde sets kan hernoemen of verwijderen. Selecteer een naam uit de lijst en klik vervolgens op één van de knoppen.

Als bij het hernoemen van een set blijkt dat de opgegeven naam reeds bestaat, wordt bevestiging gevraagd om de reeds bestaande set door de nieuwe set te vervangen.